GOSPOĐA TANG NA ČELU FIRME Kinezi imenovali prvu virtuelnu izvršnu direktorku

Supported by TNT Grupacijaspot_img

Kineska gaming firma NetDragon Websoft nedavno je za izvršnu direktorku postavila virtuelnu osobu podržanu umjetnom inteligencijom; virtuelna gospođa Tang Yu vodiće poslovanje glavne podružnice firme, Fujian NetDragon Websoft.

Tang Yu će donositi odluke koje se tiču svakodnevnog poslovanja firme, a jedan od glavnih zadataka biće joj obezbijediti efikasniji sistem upravljanja rizicima. Ljudski članovi uprave ujedno će je koristiti kao podatkovni centar u stvarnom vremenu i analitički alat. Na kraju, Tang Yu bi trebala obezbijediti kvalitetno radno okruženje za zaposlene, stoji u saopštenju firme.

„Vjerujemo da je umjetna inteligencija budućnost korporativnog upravljanja, a naše imenovanje gđe. Tang Yu predstavlja našu predanost umjetnoj inteligenciji kako bismo transformirsli način na koji vodimo naše poslovanje i u konačnici potaknuli naš budući strateški rast“, kažu u kompaniji.

NetDragon Websoft najavljuje da će nastaviti širiti algoritme koji stoje iza Tang Yu kako bi, kažu, „izradili otvoren, interaktivan i vrlo transparentan model upravljanja dok se postepeno transformišemo u radnu zajednicu temeljenu na metaverzumu, što će nam omogućiti da privučemo mnogo širu bazu talenata“, prenosi Bug.hr.

  Umjesto plastike koristili drvo u 3D štampi (VIDEO)

NetDragon Websoft jedan je od najpoznatijih kineskih kreatora internetskih igara kao što su Eudemons Online, Heroes Evolved, Conquer Online i Under Oath. Firma želi izgraditi najveću globalnu zajednicu za online učenje i isporučiti integrisana rješenja za učenje svakoj školi u svijetu, a posljednjih godina intenzivno razvijaju sektor online obrazovanja.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI