GOSPOĐA TANG NA ČELU FIRME Kinezi imenovali prvu virtuelnu izvršnu direktorku

Kineska gaming firma NetDragon Websoft nedavno je za izvršnu direktorku postavila virtuelnu osobu podržanu umjetnom inteligencijom; virtuelna gospođa Tang Yu vodiće poslovanje glavne podružnice firme, Fujian NetDragon Websoft.

Tang Yu će donositi odluke koje se tiču svakodnevnog poslovanja firme, a jedan od glavnih zadataka biće joj obezbijediti efikasniji sistem upravljanja rizicima. Ljudski članovi uprave ujedno će je koristiti kao podatkovni centar u stvarnom vremenu i analitički alat. Na kraju, Tang Yu bi trebala obezbijediti kvalitetno radno okruženje za zaposlene, stoji u saopštenju firme.

„Vjerujemo da je umjetna inteligencija budućnost korporativnog upravljanja, a naše imenovanje gđe. Tang Yu predstavlja našu predanost umjetnoj inteligenciji kako bismo transformirsli način na koji vodimo naše poslovanje i u konačnici potaknuli naš budući strateški rast“, kažu u kompaniji.

NetDragon Websoft najavljuje da će nastaviti širiti algoritme koji stoje iza Tang Yu kako bi, kažu, „izradili otvoren, interaktivan i vrlo transparentan model upravljanja dok se postepeno transformišemo u radnu zajednicu temeljenu na metaverzumu, što će nam omogućiti da privučemo mnogo širu bazu talenata“, prenosi Bug.hr.

NetDragon Websoft jedan je od najpoznatijih kineskih kreatora internetskih igara kao što su Eudemons Online, Heroes Evolved, Conquer Online i Under Oath. Firma želi izgraditi najveću globalnu zajednicu za online učenje i isporučiti integrisana rješenja za učenje svakoj školi u svijetu, a posljednjih godina intenzivno razvijaju sektor online obrazovanja.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI