Gugl je uveo pametnije sisteme vještačke inteligencije

Gugl primjenjuje VJEŠTAČKU INTELIGENCIJU za prevenciju SAMOUBISTVA i prepoznavanje PORODIČNOG NASILJA.

Gugl navodi primjer da u Australiji ljudi koji razmišljaju o samoubistvu mogu da traže „vruće tačke samoubistva u Sidneju“. Novi alati za obradu jezika omogućavaju da se razume skrivena poruka i odmah pošalju informacije za pomoć. „Nije svaki krizni jezik očigledan, posebno među različitim jezicima i kulturama“, rekla je En Merit, Gugl menadžerka ovog projekta.

Slično, ponekad duga, složena pretraživanja mogu sadržati informacije koje sugerišu da je osoba zlostavljana. Prethodni sistemi su možda imali problema da identifikuju tu ključnu informaciju usred druge buke. Ali Gugl kaže da je novi sistem vrlo vješt u razumijevanju ovakvih tipova pretrage, tako da u ovim slučajevima može da prikaže dokument sa informacijama o nasilju u porodici.

Druga Guglova inovacija je da se pobrine da korisnici slučajno ne naiđu na grafički sadržaj ako to nije ono što traže. Čak i bez omogućene postavke „bezbedne pretrage“. Da bi demonstrirao tehniku, Gugl je naveo primer osobe koja traži muzički video. Mnogi muzički spotovi sadrže dosta golotinje ili djelimične golotinje.

Zato će Gugl odlučiti da prikazuje video snimke koji ne sadrže eksplicitni sadržaj poput golotinje ili nasilja, osim ako to osoba izričito ne traži.

Ovo bi moglo zvučati pomalo razborito i potencijalno nepravedno prema muzičarima koji uključuju golotinju ili drugi grafički sadržaj kao dio svoje umjetnosti.

Ali kao arbitri pretrage, Gugl je očigledno izabrao da bude bezbjedan.

Ovaj prozor sa informacijama i čistiji rezultati pretrage mogu samo da spriječe toliki dio plime koja predstavlja stres i traumu svakodnevnog života, posebno na internetu ovih dana. Ali to je razlog više da se unapjređuju tehnološke inovacije koje mogu biti od pomoći čovjenčanstvu.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI