Isplivala fotografija Nede Ukraden stara nekoliko godina

Supported by TNT Grupacijaspot_img

O detaljma iz privatnog života koji su ostavili neizbrisiv trag na nju često je pričala, a objavom svoje autobiografije “Zora je svanula“ prisjetila se djetinjstva i odrastanja uz stroge roditelje, bivšeg supruga kao i druženja sa Josipom Brozom Titom. Fotografija Nede Ukraden upravo sa ovim velikim državnikom predivna je uspomena koje se pjevačica rado sjeća.

FOTO: Printscreen

– Da pjeva Titu, nije mogao svako. Izvođače su birali direktori radio-televizija i maršalat. A ja, tada student na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, odakle su koncem šezdesetih godina krenule demonstracije protiv tadašnjeg rukovodstva, pa i Tita, u kojima sam i ja učestvovala – ipak sam taj poziv da pjevam pred Titom i njegovim gostima, rukovodiocima, doživjela kao veliku nagradu i dočekala ga sa ogromnom tremom. Noge bi nam se odsjekle kad bismo izašli pred njega – ispričala je Neda jednom prilikom prisjećajući se prvog susreta:

– Prvi put, to se desilo u Drvaru 1972. godine na tridesetogodišnjicu Desanta na Drvar. Tu je bilo još pjevača i ansambala, ali svi smo isto osjećali. Za nas je Tito bio čovjek iz čitanke. Uspješan državnik koji je od jedne nerazvijene i ratom uništene zemlje stvorio respektabilnu srednjoevropsku razvijenu zemlju, čijem su se pasošu svi klanjali i koji mi je omogućio srećno djetinjstvo, mladost, školovanje, putovanja, život pun sigurnosti, bez granica koje sada na svakih 200 kilometara imamo – rekla je Neda kojoj je bila čast i privilegija da zapjeva pred tako značajnom ličnošću istakavši kakav je utisak na nju ostavio:

– Tito je bio gospodin, veliki gospodin. Šmeker čovjek. Ovi drugi samo nešto piju, žvaću, mlate onim escajgom. A on sve na nivou – zaključila je, a fotografija Nede Ukraden sa Titom ostaće da je sjeća na davne dane.

Podsjetimo, roman Nede Ukraden, „Zora je Svanula“ je priča o životu, profesiji, Jugoslaviji i estradi sa najintimnijim detaljima koji do sada nisu bili poznati javnosti.

  Najukusnija čokoladna torta ikada - Aloonline.ba

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI