OVO VAS NEĆE NAUČITI U AUTO ŠKOLI, A STRAŠNO JE! Zašto svi izlaze iz kola i po snijegu preskaču bankinu? (VIDEO)

Video koji se pojavio na društvenim mrežama, oduševio je brojne vozače, koji su naveli da ih ovo ni u auto-školi nisu učili, a može umnogome da koristi tokom vožnje u lošim vremenskim uslovima.

Naime, na snimku se vidi vozač koji zaustavlja automobil u zaustavnoj traci, izlazi iz vozila i udaljava se nekoliko metara iza zaštitne ograde. Isto je uradilo još nekoliko vozača koji su se kretali iza.

Iako je u prvi mah nejasno zašto vozači ovo rade, u narednim minutima snimka, postaje očigledno da je to najbolji način da se preduprijedi situacija i izbjegne lančani sudar, koji je na klizavom kolovozu i vožnji pri većim brzinama itekako moguć.

U brojnim komentarima ispod snimka, mnogi su dijelili korisne savjete koji mnogima mogu biti od pomoći:

„Ne samo po ovakvom vremenu nego uvijek kada morate da stanete u zaustavnoj traci, izađite iz kola i udaljite se od vozila (najbolje dijagonalno iza) i sačekajte šlep službu. Mnogo ljudi je poginulo sjedeći u kolima ili stajanjem uz auto ili ispred auta u zaustavnoj traci“.

„Da, odmah napolje iz kola. Ovaj video toliko bijesa izaziva u meni, sve bih ih slao na dugogodišnju robiju, gledao sam idiote koji po zaleđenom autoputu i magli voze 100+, zato nikad više nigdje ne idem kolima po ovakvom vremenu“.

„I u slučaju da vam pukne guma na autoputu, svi putnici izlaze napolje i prelaze preko ograde, nema sunce, kiša, sneg. Bez prsluka i trougla se i ne počinje zamjena gume. Nikada.“

„Problem je samo tajming kada izaći iz kola. Zamisli da izađes iz auta u trenutku kada nailazi šleper, koji gura ovako kao sa snimka 2,3 auta. Znači uvjeriti se da nema nikoga, pa što prije izaći iz auta i preko ograde“, bili su neki od komentara.

BONUS VIDEO:


aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI