PORSCHE IMA NOVA SVJETLA DOMETA 600 METARA Imaju i rješenje da ne smetaju drugim vozačima

Opet, ne bi smjela smanjivati vidljivost drugim vozačima, koji vam dolaze ususret.

Sada je Porsche predstavio novu tehnologiju prednjih svjetala, koju naziva HD matrix LED, a koja će u upotrebu 2023. godine (zasad nije poznato na kojim modelima). Novi sistem razvijen je zajedno s kompanijama Hella/Forvia, Infineon i Nichia.

Nova HD matrix LED tehnologija funkcionira i za kratka i za duga svjetla kroz dva izvora svjetla u svakom sklopu. Za razliku od jedne matrice dugog svjetla u centru prednjeg svjetla, novi dizajn uključuje dvije jedinice HD matrice u donjem dijelu svakog prednjeg svjetla.

Svaka od četiri jedinice ima 16.384 piksela u poređenju sa trenutnim LED matričnim svjetlima s jednom jedinicom koja imaju 84 piksela po prednjem svjetlu.

Svjetla rade s intenzitetom do 160lx ili 300lx s uključenim dugim svjetlima. Svjetla se dodatno razlikuju od onih koje koriste trenutni modeli Porschea zbog mikro-LED tehnologije što znači da svaka LED dioda ima debljinu ljudske vlasi.

Cijeli je sistem je umrežen s kamerom na vjetrobranskom staklu pomoću koje se svjetla prilagođavaju vozilima koja dolaze ususret i ne trebala smetati drugim vozačima.

S uključnim dugim svjetlima vidljivost je 600 m. Među dostupnim funkcijama su kratka i duga svjetla, duga svjetla bez odsjaja, prilagodljiva duga svjetla na autoputu, dinamička bezbjednosna zona i smanjenje odsjaja znakova.

Koliko će koštati kad se razbiju ili oštete? Vlasnike Porschea to sigurno neće pretjerano opterećivati.

(HAK Revija)

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI