Skrivena istina ugledala svjetlost dana Otkriveno ko je napisao Cecin hit “Beograd”

Supported by TNT Grupacijaspot_img

Ceca Ražnatović prije par godina dala intervju za medije, gdje je odgovorila na pitanja koja su mnoge zanimala.

Između ostalog, pojasnila je da li je tačno da je pjevala prateći vokal misici Dajani i kumi Viki Miljković, ko je na njenim albumima to isto radio, da li je od koleginica maznula hitove „Vazduh koji dišem“ i „Da li to ljubav pravi od nas slabiće“….

Portali pišu da si svojevremeno pjevala prateći vokal Dajani Tripunović za pjesmu „Vazduh koji dišem“.

– To nije tačno. Pjesmu sam slučajno čula, a Dajanu tada nisam ni poznavala. Ona je snimila tu pjesmu i meni se dopala na prvo slušanje. Tada su još bile kasete u prodaji. Njoj pjesma nije prošla kod publike i ja sam otišla kod Marine Tucaković i njenog supruga Fute i tražila da obradim tu pjesmu. Mislim da je to bilo 1993. Godinu dana kasnije sam je izdala. Moja publika je hit prihvatila i srećna sam što se i dan-danas pjeva i sluša.

Kome si ti pjevala prateće vokale?

– Samo Viki Miljković za pjesmu „Svadbe neće biti“. Ali to je bilo davno. Tačnije, 2007. godine.

Da li si kumi to i naplatila?

– Taman posla! To je na prijateljskoj osnovi. Pa meni je i Ana Bekuta pjevala prateće vokale, kao i Mira Škorić, Goca Tržan, pa i Džej. To je drugarski i kolegijalno, prije svega. Ja u principu i sama sebi pjevam prateće vokale. Ali da bi se dobila druga boja i da bi to zvučalo onako kako treba, onda se ubace glasovi koji bi najbolje zvučali za datu numeru.

Za koje pesme konkretno su ti kolege pjevale prateće?

– Bekuta i Mira za pjesmu „Da ne čuje zlo“, Goca za „Nevaljalu“, Maja Nikolić za „Šta još možeš da mi daš“, Maja iz Lune i Džej su pjevali dio za „Oproštajnu večeru“. To su moji drugari i normalno je da sarađujemo i da jedni drugima pomažemo.

Da li je tačno da je pjesma „Beograd“ bila namenjena tvojoj koleginici Vesni Zmijanac?

  Kinezi osmislili lasersku olovku koja piše po vazduhu

– To zaista ne znam. Za mene je Dino Merlin namjenski uradio pjesmu „Zaboravi“ i kad mi je odsvirao tu numeru, rekao je da ima jednu prelijepu pjesmu koja je rađena za duet. Ali pošto je tad bio sukob na Balkanu i on tog momenta nije mogao da pjeva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pjesmu. Ja sam prebacila pjesmu koja je trebalo da bude duetska u solo izvođenje. To je cijela istina. I pjesmu „Žarila sam žar“ takođe je napisao Merlin. Imam tri njegove pjesme.

Da li je tačno da je hit „Da li to ljubav pravi od nas slabiće“ napisana za Jami, a da si je ti maznula?

– Pričaju sve i svašta, a nikad me niko nije pitao šta je istina. Marina je rasprodavala taj album, a pošto sam ja uvijek bila njen ekskluzivac, ponudili su mi da izaberem jer je pjesma „Slabići“ rađena za mene. Pošto smo imali balade na tom albumu, stavili smo „Slabiće“ za sljedeći album, u međuvremenu, radila je i album za Jami i ta pjesma završi kod nje na albumu. Kad su oni rasprodavali pjesme, dali su mi da odaberem šta želim da skinem s albuma i ja sam sa tog CD izabrala „Fatalnu ljubav“ i „Slabiće“.

Ispalo je da si ti otela tu pjesmu.

– Ispalo je svašta, ali to nije istina. Ja sam uredno platila tu numeru.

Priča se i da si odbila da snimiš pesmu „Januar“, koja je završila kod Ane Nikolić.

– Eto, ni ta pjesma nikada nije bila kod mene. Pisale su se budalaštine!

Da li postoji neka pjesma koju si odbila, a kasnije je kod drugog izvođača postala hit?

– Ja sam preko 20 godina na estradi. Pjesme mi rade namjenski.

BONUS VIDEO: 

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI