Trim stručnjaka donosi niz savjeta za vozače

Vozači se često obraćaju stručnjacima za pomoć u vezi sa svojim automobilima, dok se stariji i iskusniji vozači sve češće obraćaju savjetima mlađih vozača kako bi im pomogli da riješe neke probleme i olakšaju probleme u vožnji.

Kako biste se bolje snašli u vožnji i nepredviđenim situacijama, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta.

Koristite pretinac za rukavice kao frižider

U mnogim novijim automobilima, pretinac za rukavice je odličan dodatak. Postoji mogućnost da unutra pustite hladan vazduh i tamo možete zamrznuti hranu ili hladna pića i sendviče.

Zabijte ekser u probušenu gumu prije nego što odete kod mehaničara

Svakom od nas se dešavalo da nam drugi vozači tokom vožnje pokažu da nam je guma pukla jer je pocijepana. Najpraktičnije je zabiti ekser u pukotinu, koji će gumu održavati u relativno dobrom stanju dok ne dođete do mehaničara.

Nabavite antifriz i vodu za svoj automobil

Kada su topli dani, mnogi žele da uštede na antifrizu, pa prozore peru vodom. Trebalo bi da znate da u hladnim danima flaša vode u vašem automobilu može da se smrzne, pa čak i da pukne. Neki vozači koriste antifriz noću kada temperatura padne ispod nule, a danju kada je temperatura iznad nule tečnost počinje da zaudara. Antifriz pomiješati sa destilovanom vodom u razmjeri 3:1 i tu smješu upotrebiti.

Uz pomoć šrafcigera sipajte ulje u automobil

Ako se plašite da ćete proliti ulje po automobilu, sipajte precizno ulje pomoću šrafcigera. Kasnije će biti lakše očistiti ulje iz odvijača nego sakupljati ulje u automobilu.

Nova stvar koju lopovi rade na putevima

Ako je guma probušena ekserom. On ostaje u njemu i začepi rupu. S druge strane, lopovi sada koriste cijev koja je šuplja i ne dozvoljava vozačima da dugo voze sa takvom gumom. Postavili su ove uređaje u mračne i napuštene oblasti, a zatim uhode vozače da pljačkaju. Dok vozač menja gumu, lopovi uzimaju stvari iz automobila, a vozač je opljačkan prije nego što shvati šta se dešava.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI