Tviter odgađa novu verziju plave kvačice

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask rekao je u ponedjeljak da ta društvena platforma odgađa ponovno pokretanje svoje usluge pretplate na plavu kvačicu, koja se izdaje kao potvrda autentičnosti profila.

„Odgađamo ponovno pokretanje ‘Blue Verified’ dok ne budemo uveliko sigurni da neće biti lažnog predstavljanja“, napisao je Mask u tvitu.

„Vjerovatno ćemo koristiti različite boje kvačica za organizacije i za pojedince“, rekao je on.

Priželjkivana plava kvačica prije je bila rezervisana za provjerene račune političara, poznatih ličnosti, novinara i drugih javnih osoba. Opcija pretplate, otvorena za svakoga ko je spreman platiti, uvedena je ranije ovog mjeseca kako bi pomogla Tviteru da poveća prihod dok se Mask bori da zadrži oglašivače.

Tviter je obustavio tu novu uslugu pretplate na plavu kvačicu od 8 dolara, jer su lažni računi rasli kao gljive i najavio da će Tviterova usluga pretplate za plavu kvačicu biti vraćena 29. novembra.

Mask je takođe tvitao da je Tviter prošle sedmice dodao 1.6 miliona korisnika, što je „još jedan rekord svih vremena“.

Oglašivači na Tviter, uključujući velike kompanije kao što su General Motors, Mondelez International, Volkswagen AG, obustavili su privremeno oglašavanje na platformi.

Procjenjuje se da su stotine zaposlenika Tvitera takođe dale otkaz prošle sedmice, nakon što je Mask u četvrtak dao rok da se zaposlenici prijave za „duge radne sate visokog intenziteta“ ili da odu.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI