VELIKI MJESEČNI HOROSKOP ZA JANUAR 2023. GODINE Rakovi se vraćaju bivšima, lavovi u poslu do “guše”

U znaku vodolije se nalazi Saturn, Neptun je u znaku riba a Jupiter u znaku ovna. Mjesec koji je u fazi rasta nalazi se zajedno sa retrogradnim Uranom u znaku bika, dok je u znaku blizanaca retrogradni Mars.

Prva promjena je prelazak Venere u znak vodolije 3. januara. Vazdušnim podznacima i znacima će ova njena pozicija odgovarati, benefite će osjetiti i pripadnici znaka ovna i strijelca. Generalno, Venera u vodoliji donosi potrebu za promenom u ljubavi, slobodom, donosi pojačan avanturizam, potrebu za uzbuđenjima, akcijom, druženjem.

U prvoj dekadi mjeseca napraviće protočne aspekte sa Jupiterom i retrogradnim Marsom – pa ćemo imati seriju ljubavnih povratnika, ali i nove veze koje su protkane jakim strastima. Tokom druge dekade praviće kvadratni aspekt sa Uranom – neke veze će u ovom periodu biti brzinski presječene, dok će isto tako – biti brzinskih, neobičnih i neformalnih ljubavnih početaka.

Tokom treće dekade mjeseca Venera će imati konjunkciju sa Saturnom – ljubavi sa razlikom u godinama, statusu, kilometrima, stare ljubavi, ali i ljubavno nezadovoljstvo, usamljenost.

Prve promjene kreću od šestog januara

U noći između 6. i 7. januara, pun Mjesec u znaku raka, u opoziciji sa Suncem i retrogradnim Merkurom u jarcu donosi užurbanost u porodičnom okruženju, tenzije, komunikacijske probleme, napetost, probleme u saobraćaju.

Mars u znaku blizanaca kreće direktnim hodom i to 12. januara. No, njegov vladar – Merkur u znaku jarca i dalje je retrogradan, tako da nećemo odmah osjetiti prave benefite ovog aspekta. U svakom slučaju, ulazimo u period kada možemo ispravljati, završavati sve ono što je u prethodnom periodu na neki način pokvareno, propušteno, pogrešeno.

A šta nam donosi kraj januara?

Merkur kreće direktnim hodom u znaku jarca i to 18. januara, a već tamo negdje poslije 25. možemo očekivati skoro, pa neometano funkcionisanje. Međutim, pravo pokretanje najprije po pitanju posla i finansija, tek je na samom kraju mjeseca ili ćemo morati da sačekamo i početak februara kada se ova planeta vraća na poziciju sa koje je krenula retrogradno.

Januara 20. Sunce prelazi u znak vodolije i počinje vladavina ovog znaka. Vodolijama želimo srećne rođendane, a mi se od ovog dana nalazimo u centralnom periodu zime. U noći između 21. i 22. januara u ovom znaku imamo i mlad Mjesec. Uran u znaku bika kreće direktnim hodom, a to će se desiti 23. Promjene kreću, u manjoj mjeri najavljene tokom januara, u mnogo većem obimu od februara.

Naredni datum, 27. januara Venera prelazi u znak riba. Njena pozicija je dobra ovde za umjetničke i kreativne duše, a generalno će donijeti veću osjetljivost, senzualnost, potrebu za romantikom ali i nerealna osjećanja, maštanje, ljubavne iluzije i tajne odnose.

Ovaj januar djeluje prilično usporeno, zaglavljeno, zablokirano. Ok, to jednim dijelom ima veze sa praznicima i laganim vraćanjem u životne i poslovne rutine. Ipak, izgleda mi da će nas ovaj period znatno usporiti, ograničiti i da prave aktivnosti možemo da očekujemo tek u drugom dijelu ili čak u poslednjoj dekadi ovog mjeseca.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI