YouTube mijenja broj reklama koje ćemo gledati prije videa

Supported by TNT Grupacijaspot_img

YouTube, najpoznatija platforma za dijeljenje videa, koja je u vlasništvu kompanije Google, trenutno testira funkciju koja se neće dopasti velikom dijelu korisnika.

Prema navodima nekih korisnika na društvenim mrežama, tokom septembra je ova platforma „tiho“ implementirala novi format prikaza reklama.

Korisnici, koji koriste besplatnu verziju servisa i nemaju pretplatu na YouTube Premium bi ubuduće mogli da budu primorani da gledaju pet reklama, prije nego što njihov video počne.

Ova vijest je odjeknula, nakon što je određeni broj korisnika počeo da se žali na Tviteru i Reditu. Oni ističu da im se prikazuje pet reklama umjesto dvije, prije nego što im je omogućeno da gledaju izabrani YouTube video.

YouTube je objavio i zvanično saopštenje po ovom pitanju. Iz kompanije ističu da bi situacija sa prikazom pet reklama mogla da se pojavi YouTube korisnicima, sa određenim formatom reklama pod nazibom „bumper ads“.

  GOCA I MIRKO STIGLI U TITEL "Evo moje prije!" Sve oči uprte u mladoženju, gađao jabuku na krovu

Prema navodima kompanije, ove reklame su kratkog formata i uobičajeno su duge šest sekundi. Nažalost, ne mogu da se preskoče.

Trenutno, ne prikazuje se svim YouTube Free korisnicima pet reklama prije početka videa, što znači da kompanija ovu opciju testira kod određene grupe izabranih ljudi.

U ovom trenutku, najveći broj YouTube Free korisnika vidi dvije reklame prije početka videa, a nije poznato kada će format sa pet reklama biti isporučen svim korisnicima platforme.


aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI